1.06.2012

Âileyi Yok Etmek

Gazetelerin insan kaynakları sayfasındaki reklâmlara baktınız mı hiç? İş îlanlarında hep fiziği ve diksiyonu düzgün bayan eleman aranmakta… Neden daha çok bayan eleman tercih ediliyor, çok kaliteli bir eğitim almış, ev geçindirmek zorunda olup da iş bulamayan bu kadar erkek varken?
 İnsanın aklına, “Sanki bu işte bir bit yeniği var, acaba kasıtlı olarak kadın sokağa çekilmek mi isteniyor?” gibi düşünceler geliyor. Dış mihraklar, kendi toplumlarında âile kavramını kaybettiler, zararlarını öğrenince şimdi geri kazanmaya çalışıyorlar. Fakat bizimle uğraşmayı hızlandırıyorlar. Bir topluma verilecek en büyük zarar, âileyi yok etmek... Bunu da âilenin temelini ve birlikteliğini sağlayan anneyi, yani kadını dejenere ederek yapmaya çalışıyorlar. 
 Görünüşe göre de başarmak üzereler. Baksanıza kadınlar erkekleşmeye, erkekler de kadınlaşmaya başlamışlar bile... Roller değişmiş. İş bulamayan baba, evde oturup çocuklara bakıyorken, kadının çalışmasının olmazsa olmaz görüldüğü günümüzde, âile geçiminin ağır yükü, hayat müşterektir denilerek kadına yükleniyor.   

Hiç yorum yok:

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Blog Widget by LinkWithin