30.05.2012

Evlilikte Fıtratın Muhafazası


O kadar alıştık ki artık kadınların erkekleşmesine,erkeklerin dişileşmesine.Neredeyse böyle olmadığında,şikayetçi olmaya başlayacağız! Zira nicedir,kadınlardan "erkek gibi" araba kullanmasını beklerken, erkeklerden de "kadın gibi" ev işi yapmasını talep bir toplumuz.
……
İster beğenin,ister beğenmeyin, tüm yaratılış özelliklerini alt alta koyduğumuzda kadının Allah'a kul olmak haricinde sadece anne olmak için yaratıldığını görüyoruz.Bu süreç,henüz kim olacağı ne olacağı dahi belli olmayan küçük bir kız çocuğunun bulûğ çağına girmesiyle başlıyor ve hayat boyu devam ediyor. Erkek ise,  tüm bu sistemin,disiplinin devamını,iaşesini,güvenliğini sağlamakla mükellef.Bu kadar basit.Bu kadar net.Zorlama teorilere,projelere gerek yok.Hepsi,bu.

Bu basitlikten rahatsız mı oldunuz... Bu konu hakkında ne kadar konuşursak konuşalım,aylarca,yıllarca....Varacağımız nokta yukarıdaki cümlelerden daha öteye geçmeyecek,inanın bana.
Ol sebepten bağrınıza basın bu gerçeği.Bana ne kadar da "dar görüşlüymüşsün hanım hanıımm!" demeyin sonra sakın!"Oku-Çalış-Kocana müdânâ etme" şeytan üçgeninde yetiştirilmiş ve hep bu ayarda programlanmış biri olarak ben, bunu idrak ettim ve kabullendiysem, siz de edebilirsiniz:)

3 yorum:

by_sükut dedi ki...

Her hayrın başı olan Bismillah ile,
''tüm yaratılış özelliklerini alt alta koyduğumuzda kadının Allah'a kul olmak haricinde sadece anne olmak için yaratıldığını görüyoruz'' demişsiniz. Fıtrata uygun biçimde meslek sahibi olunması ve sosyal hayat içinde fıtrata uygun bulunulması konusunda neler düşünürsünüz? Sonuçta ''sadece anne'' mi yoksa ''öncelikle anne'' mi kullanılmalı kavramlarda? Herkesin ''sadece anne'' olduğu toplumlar yarım ve eksik kalmaz mı? Bir bay eğitimci olarak ''sadece anne'' çerçevesine hapsedilen bir kadının, eğitimin bazı birimlerinde olmaması ( anaokulu, ilköğretim vs...)uzun vadede ciddi bir eksikliği açığa çıkarmaz mı?
Hayırda kalın.

Meyveler dedi ki...

Kadın tabi ki gerektiği yerde zamanda çalışır eğitim verebilir…
yalnız yazı blog arkadaşımın ben sadece zamanımızda ehemmiyet verilmeyen kısmı bloğumda yayınladım … isterseniz yazının devamını okuyun …

by_sükut dedi ki...

Her hayrın başı olan Bismillah ile,
Çok dikkatli olarak bilinen ben, tamamını oku kısmını görememişim :) Hakkınızı helal edin. Bütünü görmeden parça üzerinden konuşmuş oldum. Bu açıdan bakıldığında yazıya haksızlık etmişsem hakkınızı helal ediniz. Şu an tamamına bakıyorum. Rabbim razı olsun.
Hayırda kalın.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Blog Widget by LinkWithin