15.04.2008

Senin “Allah” Demen, O’nun “Buyur” Demesi...

Senin “Allah” Demen, O’nun “Buyur” Demesi Sayesindedir.. 1

Hayatımız boyunca karşılaştığımız her zorlukta, her çıkmazda, her üzüntüde, her çözümsüz problemlerimizde “Allah” deriz..Zaten bu konuda; Kur’an ifadesi ile Cenâb-ı Hakk’da “ İnsanoğlu üzerine bir zorluk gelirse bizi anar, o zorluğu kaldırdığımızda ise unutur” diyerek gerçeği vurgulamıştır. Gerçekten de; nefsimizin bize fısıldadığı da zaten tam bu doğrultudadır. Çünkü iyi olan her şeyi “Biz yaptık oldu “ deriz, ancak başımıza kötü bir şey gelirse o zaman Allah aklımıza gelir, dua ve niyaza başlarız... Sorun ortadan kalktığında ise, dualar yine unutulur

Yaptığımız hatalardan biri de; sürekli olarak ağzımızdan düşmeyen yanlış ifadelerdir. Örneğin “Allah şaşırtmasın, Allah bozmasın, Allah başımıza kaza bela getirmesin “v.s…gibi sözlerle, akılsızlığımızın, tedbirsizliğimizin, teslimiyetsizliğimizin ya da sabırsız ve şükürsüz olmamızın bedelini Allah’a çıkarırız.
Oysa düşünmek gerekir; kötülükleri başımıza getiren Allah değil, bizim hür irademizdir... Allah; korur, rızıklandırır, doğru yolu gösterir, esirger, rahmet eder… Saymakla bitmeyen sonsuz nimetleri ile nimetlendirir bizi... İşte bu itibarla;

Karşılaştığımız her olayda hayrı aramak, şer gözükenlerin (nefsimize uymadığı için şer gözükenlerin) bile içinde, bizler için bin bir hayır olduğunu, zaman içinde bu hayır’ları göreceğimizi unutmamamız gerekir.

Bazen de; Allah’a dua ile istekte bulunduğumuzda, O’nun yardımını istediğimizde, bu duanın kabul olunup olunmadığını bilemeyiz. Oysa Cenab-ı Hakk; edilen her duayı değil, dua edenin hayrına olanları kabul eder... Bunu unuturuz. Nefsimiz yine fısıldar kulağımıza; “ insandan isteseydin sana cevap verirdi, Allah’tan istiyorsun ama cevap alamıyorsun”

Allah’a ve duaya bel bağlarsınız da; karşınıza geçip “Olur yada olmaz” diyen biri yoktur..

Devamı

Hiç yorum yok:

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Blog Widget by LinkWithin