28.04.2008

Likapa (Yaban Mersini )

Likapa, Geleceğin Ürünü Olacak

Yaban Mersini Olarak Bilinen Bitkinin Yaygınlaştırılması İçin Çalışmalar Sürdürülüyor
(Haber Merkezi)- Fındıklı Kaymakamı Erkan Kılıç, İlçe Tarım Müdürlüğünce ilçede örnek Likapa bahçesi kurulması için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Kılıç, yaptığı açıklamada, bölgede çay, fındık ve kividen sonra alternatif bir ürün olarak yaban mersini olarak da bilinen likapa yetiştiriciliğine önem verdiklerini belirtti.

İlçe Tarım Müdürlüğünün yaptığı araştırmalar doğrultusunda likapanın Fındıklı'da yetişeceği doğrultusunda görüş oluştuğunu ifade eden Kılıç, ''İklim ve toprak yapısı olarak yöremizin likapa yetiştiriciliği için ideal bir yer olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle İlçe Tarım Müdürlüğünce giderleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanan örnek likapa bahçesi kurulması için çalışmalara başladık'' dedi.

Verimli olması durumunda gelecek yıl ilçedeki boş olanları likapa ile değerlendirmeyi düşündüklerini kaydeden Kılıç, ''Likapada pazarlama sıkıntısı yaşanacağını zannetmiyoruz. Ekonomik anlamada üreticilerimize de ek bir gelir kaynağı olacaktır'' diye konuştu.

İlçe Tarım Müdürü Atilla Şanal ise Ihlamurlu Köyünde iki örnek likapa bahçesi kurulması için çalışmalara başladıklarını ifade ederek, muhtarlar sayesinde likapanın bölgede tanınıp yaygınlaşmasının sağlanacağına inandığını kaydetti.

Zekeriye Sarıhan on Nisan 12,2007

Hiç yorum yok:

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Blog Widget by LinkWithin