Physalis, Yer kirazı, Sürprizli Çiçek, İnka Eriği, Altın Çilek
Physalis, ortası kahverengi olan sarı çiçeklere sahip bir bitkidir. Aynı ismi taşıyan meyvesi ise olgunlaştıktan sonra sarımtırak rengini almaktadır. Bu meyve birçok toprak tipinde yetişmekle birlikte en önemli özelliği çorak topraklarda da verim verebilmesidir. Physalis, büyüme aşamasında suya normalden fazla gereksinim duyar. Bitki olarak çok kırılgan ve hassas bir yapıya sahiptir. Tohumlama işlemi ise çekirdekleri sayesinde yapılır.
Phasalis’in acutifolia, alkekengi, angulata, angustifolia, arenicola, carpenteri gibi başlıca çeşitleri bulunmaktadır.
Phasalis’in acutifolia, alkekengi, angulata, angustifolia, arenicola, carpenteri gibi başlıca çeşitleri bulunmaktadır.
Nasıl ve Nerede Kullanacağız?
İçerisindeki meyveyi ham olarak yiyebilirsiniz. Dekorasyon için kullanabileceğiniz gibi, meyve salatalarınıza ilave edebilir ya da reçelini yapabilirsiniz. Ayrıca çikolatayla mükemmel bir birliktelik sağlamaktadır.
Besin Değerleri:
Physalis, C,B1,B2,B3,Keroten gibi bir takım vitamin ve mineraller açısından zengin bir meyvedir.
Yer Kirazı (Physalis) Çiftçiyle Buluştu
Mersin İline bağlı Silifke ilçesinde, iki dönümlük deneme parselinde üretimi yapılan yer kirazı, üreticilerimizin beğenisine sunuldu.
Dünyada 50 milyon dolarlık bir pastaya sahip olan ve kilosu 175 TL'ye ithal ediliyor. Mısır Kraliçesi "Cleopatra'nın Hazinesi" olarak adlandırılan yerkirazı, dünyada lüks tüketim alanında en çok tercih edilen meyveler arasında yer alıyor. Sağlık açısından birçok özelliği bulunan kirazın Türkiye'deki satış fiyatı 175 TL. Yerli üretim halinde ise hedef iç pazarda kirazın fiyatını 25 TL'ye indirmek. Proje 4 ayda hayata geçirildi. Devamı
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, anavatanı Güney Amerika'nın ardından ilk kez Mersin'de üretilen 'yer kirazı'nı tanıttı. Devamı
Yer kirazı yetiştiriciliği hakkında aradığınız her şey burada