29.06.2009

Avokado

Avokado çiçekli bitkiler sınıfından Lauraceae ailesine ait bir ağaç ve bu ağacın meyvenin adıdır.

Avokado meyveleri, küre biçiminde. Oval, elips ya da armut gibi eriksi tipli yeşil, kırmızı ya da erguvani renktedir. Eti krem sarı ya da beyazımsıdır. Taze olarak tüketilir, ayrıca yemeklerde ve salatalarda kullanılır. Çok besleyicidir. Bütün sıcak iklimlerde kültüre alınan bitkisi Türkiye'de Akdeniz bölgesinde yalnızca Mersin've ilçelerinde yetiştirilir.

Kaynak: Vikipedi



Özellikleri ve Tarihçesi

Avokado kabuğu yeşil, yenen kısımları beyaz, iri çekirdekli bir meyvedir. Avokado tam olgunluğa toplandıktan sonra erişir. Lezzetini anlamak için olgunlaşmasını beklemek gerekmektedir. Bunun için hemen tüketmek üzere satın alıyorsanız, yumuşak olanı seçmeniz gerekir. Seçerken aynı zamanda derisinin parlak ve kaygan olmasına, salladığınızda çekirdeğin sesinin gelmesine dikkat edin. Birkaç gün sonra tüketecekseniz, sert olanı tercih etmeniz daha iyi olacaktır.

Kaynak



Hiç yorum yok:

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Blog Widget by LinkWithin