Meyve Aç Karnına Yenmelidir
Eğer meyve yemek sonunda yenirse, daha önce yenmiş ve sindirilmeleri için 2-3 saate ihtiyaçları olan besin maddelerinden dolayı kapısı kapalı olan bir mideye gelir. Meyve, sıcak ve nemli bir ortamda hapis kalır. Bu da onun mayalanmasına ve diğer besin maddelerinin sindirim sürecini de bozarak barındırdığı vitaminlerin çoğunu kaybetmesine sebep olur. Ayrıca, diğer besinlerle birleştiği için hazmı da zorlaşacaktır. Hatta fermente olup önce karbonhidrata, sonra da alkole dönüşecektir. Bu sebeple hayatı boyunca bir yudum içki içmediği halde siroz olan kişilere rastlanabilir.
Halbuki, meyveleri yemekten bir saat önce veya iki saat sonra yesek, ne kilo alırız, ne de siroz gibi hastalıklarla karşılaşırız. Çünkü, meyve bu süre içinde ince bağırsağa inme imkanı bulacak, dolayısıyla diğer besin maddeleri tarafından midede bloke edilemeyecektir.
......
En iyisi, meyveyi sabahleyin aç karnına yemektir. Mide boşken yenen ilk besin maddesi bambaşka bir değer taşır.
Böylece vücut meyveden azami ölçüde istifade etmiş olur. Ayrıca,
sabah yenen meyve diğer vakitlerde meyve yenmeyeceği anlamına da gelmez
Tamamı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder