7.03.2013

Meyve Aç Karnına Yenmelidir

Eğer mey­ve yemek sonunda yenirse, daha önce yenmiş ve sindirilmeleri için 2-3 saate ihtiyaçları olan besin maddelerinden dolayı kapısı kapalı olan bir mide­ye gelir. Meyve, sıcak ve nemli bir ortamda hapis kalır. Bu da onun ma­yalanmasına ve diğer besin maddelerinin sindirim sürecini de bozarak barındırdığı vitaminlerin çoğunu kaybetmesine sebep olur. Ayrıca, di­ğer besinlerle birleştiği için hazmı da zorlaşacaktır. Hatta fermente olup önce karbonhidrata, sonra da alkole dönüşecektir. Bu sebeple ha­yatı boyunca bir yudum içki içmediği halde siroz olan kişilere rastlana­bilir.


Halbuki, meyveleri yemekten bir saat önce veya iki saat sonra yesek, ne kilo alırız, ne de siroz gibi hastalıklarla karşılaşırız. Çünkü, mey­ve bu süre içinde ince bağırsağa inme imkanı bulacak, dolayısıyla diğer besin maddeleri tarafından mi­dede bloke edilemeyecektir.

......
En iyisi, meyveyi sabahleyin aç karnına yemektir. Mide boş­ken yenen ilk besin maddesi bambaşka bir değer taşır.
Böylece vücut meyveden azami ölçüde istifade etmiş olur. Ayrıca, sabah yenen meyve diğer vakitlerde meyve yen­meyeceği anlamına da gelmez
Tamamı

Hiç yorum yok:

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Blog Widget by LinkWithin